Voorstellen

Portretfoto Wim Scholte | wimscholte.nl
Foto door Manon van Althuis

Graag stel ik mij even aan je voor. Ik ben Wim Scholte geboren in het jaar 1961 te Groningen. Opgegroeid in een middenstandsgezin samen met drie broers in het centrum van de stad. Wonen, werken, studeren, uitgaan alles binnen handbereik. Tot mijn 23e levensjaar heb ik in de stad Groningen gewoond. In tegenstelling tot mijn broers, die allen aan de Academie voor Beeldende Kunsten hebben gestudeerd, was creativiteit lange tijd geen onderdeel van mijn dagelijks leven, ondanks het feit dat mijn oudste broer mij de kunst van het zelf ontwikkelen van zwart/wit foto’s heeft bijgebracht en ik op de middelbare school mijn eerste spiegelreflexcamera (een Practica B200) heb gekocht.

De foto’s die ik maakte waren vooral de bekende familie-kiekjes en vakantiefoto’s. In het afsluitende jaar van de middelbare school heb ik met school een reis naar Berlijn gemaakt. Toen nog voorzien van de muur en alle forse controles van de Oost-Duitse beambten. Ik kan mij nog herinneren dat mijn camera bijzondere aandacht kreeg tijdens het passeren van Checkpoint Charly. Bij thuiskomst snel met een koffer vol rolletjes weer de donkere kamer in en ontwikkelen. Eigenlijk vond ik dat in die tijd het leukste om te doen. Het gefotografeerde moment terug beleven wanneer de afbeelding langzaam op het papier verscheen. Experimenten met belichting en negatieven, het ouderwets Photoshoppen zeg maar… En nog steeds is het bewerken van foto’s een prachtig onderdeel van mijn hedendaagse fotografiebeleving.

Fotograferen doe ik niet voor mij alleen. Ik vind het fijn als ook anderen genieten van de momenten die ik vastleg, veelal samen met mijn partner Manon van Althuis. Kijk ook eens op haar website. Ik hoop dat je van mijn werk kan genieten. Vind je het mooi en zou je een exemplaar in jouw huis willen ophangen dan kan dat! Neem dan even contact met op via mail onder vermelding van de titel van de foto.

 

Ik kijk er naar uit kennis met je te maken,

Wim Scholte | wimscholte.nl

Scroll naar boven