Plannen voor het nieuwe jaar 2018

Na al geruime tijd met fotografie aan de slag te zijn geweest hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en zijn wij gestart met ons gezamenlijke fotografiebedrijf WM-Fotografen. Het inschrijven bij de KvK is het werk niet dus die onderneming staat maar zo in de registers, maar de opstart van ons bedrijf is achteraf bekeken best een hele klus geweest.

Allereerst natuurlijk het gezamenlijk plannen maken. Wat gaan we doen? Hoe onderscheiden we ons? Welke investeringen moeten we nog doen en hoe gaan we dat financieren? Wat wordt ons prijsbeleid? Een ondernemingsplan maken. Daarnaast nog ruimte voor persoonlijke ambities en doelen. Formaliteiten voorbereiden en regelen. Al met al veel werk en vele uren geïnvesteerd, waardoor helaas nog maar weinig zakelijke platen gemaakt konden worden.

Gelukkig zijn we nu bedrijfsmatig uit de startblokken en kunnen aan de slag.

Wat zijn in grote lijnen mijn plannen voor dit nieuwe jaar?

Verdere scholing:
de ontwikkelingen in het fotografie-vak staan niet stil. Nieuwe technische verbeteringen en ontwikkelingen aan camera’s en lenzen zijn haast aan de orde van de dag. Dit biedt nieuwe mogelijkheden, maar ook dat de persoonlijke vaardigheden verder ontwikkeld moeten worden. Ook gebeurt er op het vlak van digitale beeldbewerking veel. Systemen bieden steeds meer mogelijkheden, maar worden ook complexer en uitgebreider. Er worden steeds meer zogenaamde add-ons toegevoegd, die de toepassing van de software verder uitbreiden. Investeringen in workshops en cursussen, bezoek aan vakbeurzen om alle ontwikkelingen bij te houden. Uiteindelijk wil ik een fotografisch product leveren waar u als opdrachtgever mee verder kunt en wat aansluit bij uw verwachtingen.

Professionalisering van activiteiten:
jarenlang ben ik hobbymatig met fotografie aan de slag geweest. Dit gaf de gelegenheid om mezelf als fotograaf te ontwikkelen zonder dat daar het bedrijfsmatige sausje overheen lag. Met ingang van 2017 is dat voor mij veranderd en worden er allerlei zaken aan het vak toegevoegd en worden er onder andere ook ondernemersvaardigheden gevergd. Correspondentie, offertes, facturering, voor- en nacalculatie, tariefstelling, administratie en aangiftes zijn allemaal activiteiten die nu op me afkomen. Niet dat deze vreemd voor me zijn, in eerdere werksituaties was het dagelijkse kost, maar voor het eigen bedrijf vraagt het toch alle aandacht.
Daarbij heb ik besloten zoveel mogelijk van online (cloud) diensten gebruik te gaan maken. Dat levert mij gemak op, maar u als opdrachtgever ook. Het online inzien van uw offertes en facturen,  digitale betalingsmogelijkheden vergt een andere bedrijfsmatige aanpak. Daarnaast gaan wij (www.wmfotografen.nl) aan de slag met het online aanleveren van het beeldmateriaal. Ik ben er van overtuigd dat naast goed, vakkundig en met zorg gemaakt fotomateriaal een moderne (digitale) bedrijfsvoering nodig is om diensten te leveren die aan uw verwachtingen voldoen tegen een marktconforme prijs.

Verruiming van mijn scoop:
alles wat wij om ons heen zien is fotogeniek. Alle momenten en situaties zijn de moeite waard om vast te leggen. Maar persoonlijk vind ik dat ik nooit genoeg momenten en situaties heb gezien om vast te leggen. Daarom gaan ik ook dit jaar weer nieuwe uitdagingen aan. Urbex fotografie staat onder andere op mijn “things to-do” list maar ook een fotoreis met mijn partner naar Noorwegen staat er op.

 

Scroll naar boven